logo YerkeJunior

YERKE JUNIOR

Basischool

EXPEDITIE OP HET WAD

“Dit is mooier dan een gewoon schoolreisje!”

Dit compliment kregen we vorig jaar van een klasje te horen! 

Sterke Yerke organiseert expedities voor groep 7 en 8 met natuur- en milieubeleving gecombineerd met educatie en avontuur. Basisschoolleerlingen krijgen een lespakketboekje met informatie die zij op school vooraf de expeditie kunnen behandelen. Eenmaal aan boord van het vlot Sterke Yerke wordt het net uitgegooid om te onderzoeken wat er allemaal in het water zit. De kinderen hebben logboekjes met oa. afbeeldingen van vogels, schelpen, krabben, vissen om te onderzoeken wat er allemaal te zien is op het wad. Onze verhalenverteller neemt de kinderen mee in een spannend verhaal en na afloop van de vaartocht gaan de kinderen plastic jutten langs de kustlijn. De vondsten worden onderzocht en besproken.

De expedities wordt begeleid door bemanning van de Sterke Yerke, het vlot zelf voldoet aan de hoogste veiligheidseisen.
Er kunnen maximaal 12 gasten per expeditie meegenomen worden.

boek

Heb jij het verhaal van Lytse Yerke al gelezen?

Heb jij het verhaal van Lytse Yerke al gelezen? Het jeugdboek Nee heb je, ja kun je krijgen of in het Fries Nee hast, ja kinst krije gaat over Tjerk. Hij zit in groep 8 van de basisschool en is een echte dromer. Hij begrijpt het nut van een leesbaar handschrift of van topo-toetsen niet zo, maar moet nog even volhouden. Nog een paar maanden, dan is het zomervakantie en daarna gaat hij naar het voortgezet onderwijs.

Op een dag dat werkelijk alles mis lijkt te gaan, maakt Tjerk kennis met de al wat oudere dorpsgenoot Douwe, die in het verleden deel uitmaakte van de Sterke Yerke-bemanning. Door hem leert Tjerk van alles over de Sterke Yerke en er ontwikkelt zich tussen hen een bijzondere vriendschap.

Het boek is ook te koop bij Boekhandel Van der Velde in Leeuwarden, Huuswurk in Harlingen en Riemer in Groningen.

DOE MEE!

Sterke Yerke heeft een milieumissie, is een avontuurlijke wereldverbeteraar, inspireert en enthousiasmeert je en mobiliseert doorzettingsvermogen en geloof in jezelf! Wij willen jou iets van onszelf geven. Ben jij actiegericht en avontuurlijk; ben je een doener, een denker of beide en wil jij meedoen aan de expeditie naar een betere en plasticvrije wereld? Wij bieden je een netwerk, avontuur, ondernemerslust, vriendschap en verbondenheid én de Sterke Yerke!

Doe mee met een project waarin jij kunt bijdragen aan een betere wereld met minder plastic en zeker niet op straat en in de zee.”