0 items
logo YerkeJunior

vlottenrace spokeplas

16 juni 2023

zit jij in groep 6, 7 of 8?

vrijdag 16 juni 2023
spokeplas Noordwolde

hoofdprijs is meevaren op het waanzinnige “sterke yerke 4” vlot

Vlottenrace Spokeplas Noordwolde

EXPEDITIE OP HET WAD

Basischool

De ervaringen met de natuurbelevingstochten die we voor jongeren organiseren zijn bijzonder positief! ” Dit is mooier dan een gewoon schoolreisje” zeggen de kinderen!

Avontuur en natuur- milieubeleving en educatie en aandacht voor plasticvervuiling staan centraal. 

Basisschoolleerlingen krijgen een lespakketboekje met voorinformatie die zij op school in een les kunnen bespreken. Eenmaal aan boord ontvangen gaan we het net uitgooien om te onderzoeken wat er allemaal in het water zit. We hebben logboekjes met o.a. alle (alle verwijderen) afbeeldingen van vogels, schelpen, krabben, kwallen, vissen en zeehonden zodat de jongeren kunnen onderzoeken wat er om hen heen te zien is. Onze verhalerverteller neemt de kinderen mee in een spannende Waddenbelevenis en natuurlijk gaan ze jutten naar plastic langs de kustlijn. En heel bijzonder, we werken hierin samen met de Waddenvereniging.

boek

Heb jij het verhaal van Lytse Yerke al gelezen?

Heb jij het verhaal van Lytse Yerke al gelezen? Het jeugdboek Nee heb je, ja kun je krijgen of in het Fries Nee hast, ja kinst krije gaat over Tjerk. Hij zit in groep 8 van de basisschool en is een echte dromer. Hij begrijpt het nut van een leesbaar handschrift of van topo-toetsen niet zo, maar moet nog even volhouden. Nog een paar maanden, dan is het zomervakantie en daarna gaat hij naar het voortgezet onderwijs.

Op een dag dat werkelijk alles mis lijkt te gaan, maakt Tjerk kennis met de al wat oudere dorpsgenoot Douwe, die in het verleden deel uitmaakte van de Sterke Yerke-bemanning. Door hem leert Tjerk van alles over de Sterke Yerke en er ontwikkelt zich tussen hen een bijzondere vriendschap.

Het boek is ook te koop bij Boekhandel Van der Velde in Leeuwarden, Huuswurk in Harlingen en Riemer in Groningen.

DOE MEE!

Sterke Yerke heeft een milieumissie, is een avontuurlijke wereldverbeteraar, inspireert en enthousiasmeert je en mobiliseert doorzettingsvermogen en geloof in jezelf! Wij willen jou iets van onszelf geven. Ben jij actiegericht en avontuurlijk; ben je een doener, een denker of beide en wil jij meedoen aan de expeditie naar een betere en plasticvrije wereld? Wij bieden je een netwerk, avontuur, ondernemerslust, vriendschap en verbondenheid én de Sterke Yerke!

Doe mee met een project waarin jij kunt bijdragen aan een betere wereld met minder plastic en zeker niet op straat en in de zee.”