Steun ons

Voor een nieuw avontuur

We bouwen weer aan een vlot

Sponsor pakket

Ook financieel bemanningslid worden?

Het avontuur begon met zeven ondernemende jongens. Nieuwsgierig. Energiek. Grenzeloos. “We bouwen een vlot en zien wel waar we komen!” was hun idee. De Sterke Yerke was geboren. De jongens werden bemanning en reikten verder dan ze ooit durfden dromen.
Niet alleen in zeemijlen, maar ook in aandacht. Niet alleen in levenservaring maar ook in milieuonderzoek tijdens de tochten.

Sterke Yerke I veroverde de Friese wateren. Sterke Yerke II haalde verrassend makkelijk London. En Sterke Yerke III haalde Curaçao 60 op mijl na en strandde op de kust van Bonaire. Maar ondanks de teleurstelling van die laatste mijlen had Sterke Yerke over de hele wereld naam gemaakt. Had de bemanning bewondering geoogst voor hun lef en doorzettingsvermogen. En was Sterke Yerke een inspiratiebron geworden voor menigeen die onze planeet koestert. Want ook toen al ontdekten de mannen hoezeer het water van onze wereld als een riool wordt beschouwd. Iets wat sindsdien alleen maar erger is geworden. En waar we nu met Sterke Yerke IV aandacht voor willen vragen.

Jazeker! Sterke Yerke IV. We bouwen weer aan een vlot. En waar we indertijd het avontuur instapten om zo ver mogelijk te komen, willen we nu, met Sterke Yerke IV, zoveel mogelijk ogen openen voor de fatale werking van Plastic Soup. Misschien klinkt het daarom gek, maar plastic is een geweldige uitvinding die ons leven heeft verbeterd. Maar door de manier waarop wij er mee omgaan leidt plastic ook tot een van de grootste milieurampen. Omdat plastic het leven in water dreigt te verstikken. Overal ter wereld.
Met de spirit die Sterke Yerke altijd heeft gekenmerkt willen we aandacht geven aan dit probleem. Willen wij het oude denken over plastic vlot trekken en stimuleren dat we er veel bewuster mee omgaan. 
Met die gedachte bouwen we Sterke Yerke IV. En met uw hulp laten we Sterke Yerke IV te water. Want we kunnen niet zonder sterke sponsors. 
We zoeken financiële bemanningsleden die mee durven gaan in dit avontuur. Bedrijven die mee willen helpen bij ons doel: anders omgaan met plastic. Bedrijven zoals de uwe. Die willen dat onze kleinkinderen en achterkleinkinderen kunnen genieten van alles wat schone meren, rivieren, zeeën en oceanen te bieden hebben.

Wordt jouw bedrijf daarom financieel bemanningslid van de Sterke Yerke IV?

Bel of mail voor meer informatie naar:

Peter van der Veen
Tel: 06 538 475 52