0 items

Yerke Journaal

Yerke Journaal nr. 13

 

Mei 2022

In dit Yerke Journaal besteden we aandacht aan onze zeilensponsor Zeilmakerij De Vries Maritiem, die een duidelijke duurzame bedrijfsvisie heeft. En we zetten bestuurslid Margreeth Themmen in het zonnetje. Zij zorgt er met haar educatieteam voor dat we schoolkinderen kunnen bereiken met leerzame en avontuurlijke excursies en informatie over het vlot Sterke Yerke IV.

Extra Yerke Journaal

November 2021

Eindelijk is het zover: de Sterke Yerke IV vaart! De afgelopen weken hadden we een paar spannende, maar vooral leuke en heuglijke momenten:
– op 15 oktober werd het vlot gekeurd en tewatergelaten 
– op 22, 23 en 24 oktober was de vuurdoop: het vlot heeft haar maidentrip van Harlingen naar Leeuwarden gemaakt, via Stavoren en Grou. 
Veel kijkplezier!

Yerke Journaal nr. 12

 

Oktober 2021

Was de Sterke Yerke IV de vorige keer nog spierwit, nu heeft het vlot zijn definitieve kleuren. Dat is meteen een heel ander gezicht!
In dit bomvolle Journaal lees je weer alles over de bouw, hebben we een interview met Sasker Riedstra van Combi Noord en René Zondervan van Watersporttechniek Zondervan. Daarnaast lees je een kort verslag van de World Cleanup Day, waar Sterke Yerke aanwezig was bij de actie van Lions Wolvega.

Yerke Journaal nr. 11

Juli 2021

Het gaat nu best snel, want de Sterke Yerke IV zit inmiddels al in de eerste laag primer! Een heel ander gezicht, want de roestbruine stalen kolos is nu spierwit.
In dit bomvolle Journaal lees je weer alles over de bouw, hebben we een interview me Valentijn Oude Hengel, de sponsor van het houten dek en lees je een kort verslag van de open dag voor ambassadeurs, sponsoren en samenwerkingspartners.

 

Yerke Journaal nr. 10

Mei 2021

Het is alweer even geleden dat we een update hebben gegeven via het Journaal. Er is veel gebeurd en dat delen we graag met jullie!
Lees in dit Journaal alles over de bouw, maak kennis met ons nieuwe teamlid Ed Huisman en lees hoe we een MF/HF-radiozender aangeboden kregen.

Yerke Journaal nr. 9

Maart 2021

Na twee roerige maanden gaat de bouw van start! Met een beetje vertraging is het dan eindelijk zover. En de tekeningen zijn klaar, dus die laten we ook graag aan jullie zien.
In de vorige Journaals hebben jullie al kunnen lezen over de Yerke Junior Vlottenbouw Challenge en het Yerke Junior boek. Maar wie zit er achter deze projecten? Tijd voor een interview met Johan Dalstra!

Yerke Journaal nr. 8

Januari 2021

Gelukkig nieuwjaar!

2020 was een bewogen jaar, ook voor Sterke Yerke. Wijzigingen in de bouwtekeningen en coronamaatregelen op scholen hebben er onder andere toe geleid dat de bouw niet in 2020 van start kon. Maar over de bouw hebben we nu goed nieuws!

Yerke Journaal nr. 7

November 2020

Ondanks de coronacrisis gaat Sterke Yerke gewoon door. Uiteraard met inachtneming van alle maatregelen. We verwachten binnenkort de start aan te kunnen kondigen van de bouw van Sterke Yerke IV. Maar voor het zover is, hebben we eerst nog ander nieuws en achtergrondinformatie voor je.

Yerke Journaal nr. 6

September 2020

We zijn er weer! Na een zomerstop voor de nieuwsbrief hebben we weer veel te melden. We hebben achter de schermen veel geregeld en stukje bij beetje komt de start van de bouw dichterbij.
Het contract voor onze Sterke Yerke-bieren is door brouwerij LEV en Sterke Yerke getekend bij advocaat De Haan en de bieren zijn nu op een aantal plaatsen verkrijgbaar.

Yerke Journaal nr. 5

Juni 2020

 
Omdat we volgende maand even overslaan vanwege de zomervakantie, hebben we dit keer een bomvol Yerke Journaal.
Zo vertellen we jullie graag over het Yerke Junior-project, dat de Maritieme Academie in Harlingen in samenwerking met ons en het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek lanceert.
Daarnaast stellen we weer een ambassadeur aan je voor en zetten we een sponsor in de spotlight. Student Julian stelt zichzelf voor en vertelt wat hij voor Sterke Yerke doet.

Yerke Journaal nr. 4

Mei 2020

We willen je in dit Yerke Yournaal voorstellen aan onze ambassadeur Douwe Faber van de Ekwadraat Group, die zich bezighoudt met het begeleiden van bedrijven bij het realiseren van lokale, innovatieve en duurzame oplossingen. Daarnaast hebben we een interview met een van van de drijvende krachten achter Sterke Yerke: Marten Reitsma.

Yerke Journaal nr. 3

April 2020
We hebben dit keer weer een update over de bouw, we stellen onze ambassadeur Lutz Jacobi kort voor en we hebben een interview met Franc Vergnes, die met zijn bedrijf DécoTime Sterke Yerke IV sponsort en zelf actief is als vrijwilliger voor onze stichting.

Yerke Journaal nr. 2

Maart 2020
Allereerst delen we een update van de bouw van ons vlot, kunnen we melden dat we een partnership met Circulair Friesland zijn aangegaan en zetten we onze ambassadeur Edison Rijna in de spotlight. Je leest ook een interview met De Vries Maritiem, onze sponsor voor de zeilen en we delen een blog van Elina over wat ze aantrof op het strand van Texel.

Yerke Journaal nr. 1

Je hebt zojuist het allereerste Yerke Journaal van Sterke Yerke ontvangen! Dat betekent dat ook jij geïnteresseerd bent in onze missie: meer bewustwording creëren voor het plastic soup-probleem en mensen in beweging krijgen om anders met plastic om te gaan. 

Volg Sterke Yerke via