Sterke yerke heeft een milieumissie Doe mee met een project waarin jij kunt bijdragen aan een betere wereld

expeditie logo

expeditietochten

BELEVINGSTOCHTEN

Op Expeditie met de Sterke Yerke 

 

Basisschool kinderen groep 7 en 8

Het avontuur, natuur- milieubeleving, educatie en aandacht voor plasticvervuiling op de Expeditie staan centraal.

"Dit is mooier dan een gewoon schoolreisje"

zeggen de kinderen!

Basisschoolleerlingen krijgen een lespakketboekje met voorinformatie die zij op school in een les kunnen bespreken. Eenmaal aan boord gaan we het sleepnet uitgooien om te onderzoeken wat er allemaal in het water zit. 

onderzoek

Alle kinderen ontvangen een logboekje met o.a. afbeeldingen van vogels, schelpen, krabben, kwallen, en zeehonden zodat ze kunnen onderzoeken wat er om hen heen te zien is. Er zijn verrekijkers aan boord zodat ze de vogels en zeehonden goed kunt observeren.

De ervaringen met de Expeditie tochten die we voor jongeren organiseren zijn bijzonder positief!

We laten ze zien waarom dit Unesco Werelderfgoed gebied zo bijzonder is en dat in dit unieke natuurgebied meer dan 10.000 plant- en diersoorten voorkomen.

Pier de Plastic Jutter

Onze verhalenverteller Pier de Plastic Jutter neemt ze mee in een spannende Waddenbelevenis en natuurlijk gaan ze jutten naar plastic langs de kustlijn. En heel bijzonder, we werken hierin samen met de Waddenvereniging. 

generatie z op avontuur 

Jongeren geboren tussen 1995 en 2010

Onze missie streeft ook de bewustwording na bij de twaalf- tot achtentwintig jarigen, Generatie Z! De eerste generatie die zich geen leven meer zonder internet kan voorstellen. De generatie is opgegroeid met de telefoon en tablet in de hand, wat ze echte digital natives maakt.
Daarnaast denken ze goed na over wereldproblematieken welke rol ze hierin zelf vervullen.

10 Kenmerken van Generatie Z

Vinden stabiliteit belangrijk, zijn ondernemend, ademen technologie, vinden persoonlijk contact belangrijk, zijn competitief, staan open voor verandering, vinden diversiteit vanzelfsprekend, geven de voorkeur aan onafhankelijkheid, zijn open minded, zijn bezig met duurzaamheid.
Generatie Z’ers vooral te vinden op YouTube, Instagram, TikTok en Snapchat. Daarbij vinden ze online contact vrijwel net zo waardevol als face-to-face contact in het echt.

Om online goed beslagen ten ijs te kunnen hebben we het volgende aan boord van de Sterke Yerke:

1 vlogcamera, een Gimball, 2 GoPro camera’s, een drone en Apple montage apparatuur

GSM signaal booster voor een perfect 5G signaal

Naast een Starlink satelliet-internet verbinding is het vlot uitgerust met een GSM signaal booster voor een perfect 5G signaal op de gehele Waddenzee en IJsselmeer. Hiermee worden ze in de gelegenheid te gesteld om de mooiste, vet gave content te kunnen maken waarmee ze hun generatie genoten versteld kunnen doen staan van alles wat er op, in en rond onze wateren rondslingert aan (plastic) troep.

Generatie Z wordt op de Sterke Yerke op haar wenken bediend

Wij combineren het leerzame onderzoeken met alles wat Generatie Z de mond doet openvallen: state of art apparatuur, met hun “poten in de klei” op het water hun vrienden en vriendinnen deelgenoot makend van wat er gaande is met een enorm probleem voor nu en in de nabije toekomst: Plastic Soup!

er is meer!

Sterke Yerke inspireert en enthousiasmeert jongeren en mobiliseert doorzettingsvermogen en geloof in hunzelf!

Wij willen ze iets van onszelf geven. Dan hebben we het over actiegericht en avontuurlijk zijn, over doeners, denkers of beide. Wij bieden ze een netwerk, avontuur, ondernemerslust, vriendschap en verbondenheid én de Sterke Yerke!

Ze gaan met ons in zee met een project waarin ze kunnen bijdragen aan een betere wereld met minder plastic en zeker niet plastic op straat en in de zee.

Expeditie voor vereniging of bedrijf

De mogelijk bestaat om ook voor de personeelsvereniging of managementteam een Expeditie tocht de organiseren. In overleg maken we dan samen een compleet programma. 

Voor meer informatie

kunt u mailen naar info@sterkeyerke.nl

of bel 06-51859000