Foto: Frans van der Borg, Arnold de Jong en Harry Zijlstra in de studio.

Nu Sterke Yerke IV eraan komt, wordt het hoog tijd voor een nieuw Yerke-lied. We moeten namelijk helemaal terug naar november 1975, als Meindert van de Meulen het toepasselijke lied: “Zon, Zee, Yerke” schrijft. Het was een grap, maar toen het ten gehore werd gebracht tijdens door Sterke Yerke georganiseerde dia-avonden, vonden de mensen het prachtig. In dezelfde periode schreef Meindert ook het nummer ‘Sterke Yerke’. Dit werd als single opgenomen met op de B-kant Hilversum III. Eind 1976 verscheen het nummer ‘Sterke Yerke’ zelfs in het Fries op een LP met Friese artiesten.

Het is dus onderhand al ruim 45 jaar geleden, dat de vorige single over dit legendarische vlot het levenslicht zag.

Op de foto: Onze eerste single in de Leeuwarder Top 10.
En okay, The Rolling Stones staan net iets hoger maar dat had net zo goed andersom kunnen zijn, toch? 😂😂😂

Nieuw Yerke-lied

Daarom ontstond het idee dat er een nieuw lied zou moeten komen. Lex Vergnes, Ritsko van Vliet en Wilfred de Jong waren de aanjagers hiervan. Frans van der Borg van Telesound Recording Studio’s in Leeuwarden componeerde daarop een Nederlandstalige tekst op het uit 1962 stammende nummer “It’s all Happening” van de Engelse zanger Leapy Lee.
De opnames hiervoor zijn inmiddels afgerond. Arnold de Jong en Gina de Wit hebben de zang voor hun rekening genomen, terwijl Harry Zijlstra en Remco Frankenstein de techniek deden. Frans zorgde voor de make-over en productie.

Onderhand wordt er druk nagedacht over een bijpassende videoclip en is besloten er ook een internationale, Engelstalige versie van te maken. Wilfred heeft inmiddels een Engelse tekst geschreven en binnenkort kan dan ook begonnen worden met de opnames hiervan.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte hoe en wanneer deze nieuwe Sterke Yerke CD uitgebracht gaat worden. Waarschijnlijk worden dan ook die oude nummers erop gezet.