Er komt jeugdboek over Sterke Yerke uit. Het verhaal van de vlotten en de belevenissen van de bemanning vormen de basis voor dit jeugdboek.

De uitgave van het boek komt tot stand in nauwe samenwerking met het VMBO Maritiem & Techniek van de Maritieme Academie Harlingen. Het boek krijgt zowel een Fryske als een Nederlandse editie.

Op dit moment is de bekende kinderboeken schrijver Thys Wadman druk bezig om een geweldig boek voor de jeugd uit de bovenbouw van het basisonderwijs over Sterke Yerke te schrijven. Hij kan daarbij beschikken over de ervaringen van de bemanningsleden Frits Riemersma en Guus Schweigmann van de Sterke Yerke III én over het grote archief van Sterke Yerke. Het jeugdboek zal authentieke foto’s en prachtige illustraties van Wim Swart bevatten.

Alle basisscholen in Fryslân ontvangen een Fryske en een Nederlandse editie. De bedoeling is dat het boek in mei 2021 gereed is.

Klik hier voor een radio interview met Thys Wadman uit Omrop Fryslân, “Sneon yn Fryslân”, presentatie Geert van Tuinen, 23 januari 2021.

Foto: Schrijver Thys Wadman (bron: koudum.nl)