0 items

Waarschijnlijk denken velen dat het Sterke Yerke-team alleen bestaat uit oude knarren. Niets is minder waar! Natuurlijk zijn de mannen die ruim veertig jaar geleden bij de Sterke Yerke-vlotten betrokken waren nog steeds belangrijk in het team, maar het team is ook aangevuld met jongere teamleden. Een van die jongeren is Max Vergnes, bijna 21 jaar oud en daarmee de jongste ’telg’ van het Sterke Yerke-team.

Creëren en repareren, Max draait er zijn hand niet voor om

Max is een bezig baasje: hij heeft al een aantal jaar zijn eigen bedrijf, M3 Multimedia, waarmee hij beeldmateriaal creëert voor diverse opdrachtgevers. Foto, video of zelfs dronebeelden, Max draait zijn hand er niet voor om. Daarnaast repareert hij iPads en iPhones en is hij vrijwilliger bij Sterke Yerke. Na een scooterongeluk bijna een jaar geleden, is hij gestopt met zijn studie. In de toekomst wil hij wel weer een nieuwe studie oppakken. Hij weet alleen nog niet welke.

Onmisbare beeldcontentcreator

Dankzij zijn vader, Lex, is Max betrokken bij Sterke Yerke. Lex was van kinds af aan al gefascineerd door Sterke Yerke, het vlot-avontuur van zijn neven Guus en Chris Schweigmann. Max heeft het avontuur van Sterke Yerke dus ook met de paplepel ingegoten gekregen. Toen zijn vader zich in de zomer van 2019 aansloot bij Sterke Yerke, volgde Max al snel. Eerst om mee te denken met de website en social media, maar algauw werd Max ingezet om de promofilm voor de Sterke Yerke IV te monteren. Inmiddels is Max onmisbaar voor het bijhouden van de website en het creëren van beeldcontent, waaronder filmmateriaal en dronebeelden.

Samen versterken we elkaar

Doordat hij de jongste is, komt hij vaak met verfrissende ideeën of geeft hij tegengas als er een idee geopperd wordt dat niet aansluit bij onze jongere doelgroep. Max is onze link met deze doelgroep: de jeugd die we willen bereiken om straks op de Sterke Yerke mee te willen varen. Max is eerlijk: “Ik heb niks met sterkteberekeningen en het aanvragen van subsidies. Laat mij maar content creëren. Ik sta het liefste achter de camera. Het mooie is dat iedereen in het team zijn eigen kwaliteiten heeft en daarmee versterken we elkaar. En als er te veel doorgezeurd wordt, is er altijd wel iemand die zegt: nu ophouden, we moeten samen ergens komen en dus doorpakken.”

Niet zeuren, gewoon doen

Het meest aansprekende aan Sterke Yerke vindt Max dat er ruim veertig jaar geleden vier mannen op het idee kwamen om zelf een vlot te bouwen en de oceaan over te varen. Geen gezeur: bouwen en varen. “Gelukkig waren er toen weinig regeltjes; het is jammer dat het nu zo anders is, maar het is niet anders, het hoort er tegenwoordig bij,” mijmert Max.