0 items

expeditie logo

expeditietochten

BELEVINGSTOCHTEN

Doe mee met een project waarin jij kunt bijdragen aan een betere wereld zonder plastic

kom ook meevaren!

avontuurlijke wereld-verbeteraar

Sterke Yerke heeft een milieumissie, is een avontuurlijke wereldverbeteraar, inspireert en enthousiasmeert je en mobiliseert doorzettingsvermogen en geloof in jezelf!

Wij willen jou iets van onszelf geven

Ben jij actiegericht / avontuurlijk;
ben je een doener, een denker
of beide en wil jij meedoen aan de expeditie naar een betere en plasticvrije wereld?
.

vriendschap en verbondenheid

Wij bieden je een netwerk, avontuur, ondernemerslust, vriendschap en verbondenheid én de Sterke Yerke! Doe mee met een project waarin jij kunt bijdragen aan een betere wereld zonder plastic.

De Sterke Yerke organiseert belevingstochten op het wad

Met het vlot varen over het wad is uniek, doordat het vlot zo laag op het water ligt onderga je een directe beleving met de natuur.

EXPEDITIEs voor jongeren

De ervaringen met de natuurbelevingstochten die we voor jongeren organiseren zijn bijzonder positief! ” Dit is mooier dan een gewoon schoolreisje” zeggen de kinderen!

Avontuur en natuur- milieubeleving en educatie en aandacht voor plasticvervuiling staan centraal.

Basisschoolleerlingen krijgen een lespakketboekje met voorinformatie die zij op school in een les kunnen bespreken. Eenmaal aan boord ontvangen gaan we het net uitgooien om te onderzoeken wat er allemaal in het water zit. We hebben logboekjes met o.a. alle (alle verwijderen) afbeeldingen van vogels, schelpen, krabben, kwallen, vissen en zeehonden zodat de jongeren kunnen onderzoeken wat er om hen heen te zien is. Onze verhalerverteller neemt de kinderen mee in een spannende Waddenbelevenis en natuurlijk gaan ze jutten naar plastic langs de kustlijn. En heel bijzonder, we werken hierin samen met de Waddenvereniging.

Expeditietocht

Ga ook mee op een natuurbelevingstocht op het wad en onderzoek waarom dit Unesco Werelderfgoed gebied zo bijzonder is. De natuurgids vertelt je alles over het unieke natuurgebied waar meer dan 10.000 plant- en diersoorten voorkomen.

Tijdens deze expeditie is er ruimte (afhankelijk van het tij) om droog te liggen op een zandplaat, zodat je daar heerlijk kunt wandelen. Doordat het vlot laag op het water ligt beleef je de elementen van de natuur heel direct. Er zijn verrekijkers aan boord zodat je de vogels en zeehonden goed kunt observeren.

Verhalen-vertellers

Om onze missie over te dragen is o.a. tijdens de natuur- belevingstochten een verhalenverteller aanwezig, dit is Pier De Plastic Jutter, die op boeiende wijze het verhaal vertelt van de missie en Sterke Yerke.

jeugd op vlot

DOE MEE!

Sterke Yerke heeft een milieumissie, is een avontuurlijke wereldverbeteraar,  inspireert en enthousiasmeert je en mobiliseert doorzettingsvermogen en geloof in jezelf! Wij willen jou iets van onszelf geven. Ben jij actiegericht en avontuurlijk; ben je een doener, een denker of beide en wil jij meedoen aan de expeditie naar een betere en plasticvrije wereld? Wij bieden je een netwerk, avontuur, ondernemerslust, vriendschap en verbondenheid én de Sterke Yerke!

Doe mee met een project waarin jij kunt bijdragen aan een betere wereld met minder plastic en zeker niet op straat en in de zee.”